Vihdoinkin villateräkkäät!

Jalkani palelevat aina. Olen yrittänyt etsiä ohuita, villaisia avokas- tai ballerinasukkia, joita voisin käyttää sellaisten nilkkurien kanssa, joiden kanssa ei vaan voi nilkkasukkia pukea, tiedättehän. No, ei niitä ole. Neulon ne sitten itse, olen ajatellut, mutten ole saanut ajoiksi. Kunnes satuin selaamaan ties kuinka monetta kertaa Esther Bondesenin Kaunis Neuletyö -kirjaa. En tajua, miten olen tähän asti aina ohittanut nuo teräkkäät! Jestas, juuri sitä mitä kaipasin! Ai elämä! Kun vielä ohjeen kuvatekstissä todettiin, että teräkkään pitää sopeutua jalkaan kuin valettu, tiesin, että olen löytänyt omani.

Ohjessa kehotetaan käyttämään 28 g 3-säik. villalankaa ja 4 kpl n:o 10 sukkapuikkoja. Minun käyttämäni langan vyöte ei ole enää tallessa, mutta ohutta se on. Puikot olivat 2,0. Teräkkäät eivät kummoisilta näytä, mutta ovat juuri niin toimivat kuin toivoa saattaa. Lämmittävät varpaita nilkkureissa, mutta eivät näy rumasti. Kärki on neulottu tasaiseksi ja kavennus tehty alla olevan ohjeen mukaan, näin kärjestäkin on saatu istuva.

 

Ja tässä! Ne todella istuvat jalkaan kuin valetut! Pitävät varpaat lämpiminä eivätkä turtsota avoinaisistakaan kengistä ulos. Nämä ovat niiiiin parhaat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esther Bondesen: Kaunis Neuletyö, WSOY, 1947

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *